Verso Café is gelegen naast de bekende Verso multibrand-boetiek in het prachtige voormalige bankgebouw aan de Lange Gasthuisstraat in Antwerpen. In de loop der jaren is het Verso Café opvallend geëvolueerd en uitgegroeid tot één van de beste lunch- en aperitiefadressen in Antwerpen.

De focus van Verso Café lag al van in het begin op een originele, verfijnde keuken in een gezellig en uniek kader: een combinatie die door een trouw én steeds groeiend publiek erg gesmaakt wordt. Hun enthousiasme over de lunch- en aperitiefplek wordt gereflecteerd door de passie van het gedreven team voor en achter de schermen van Verso Café.
Recent kon deze equipe een nieuw lid verwelkomen: in de keuken nam Joris Hoefkens de leiding over als hoofdchef. Na zijn sporen te hebben verdiend bij zaken als Nuance, Hof Van Cleve, Hofke Van Bazel en Volta, stond hij te popelen om zijn eigen creatieve visie los te laten op de menukaart van Verso Café.

"We willen zeker geen stijlbreuk maken met het verleden", verzekert manager Tobias Carron, "maar het is wel goed om te blijven evolueren door vernieuwing uit te nodigen." Op de kaart blijven daarom enkele geliefde klassiekers staan, aangevuld door originele creaties van de nieuwe chef. "Daarbij blijft het voor ons wel heel belangrijk om te luisteren naar wat het clienteel ons vertelt", voegt Tobias nog toe. "Het is uniek dat zowat de helft van onze bezoekers heel erg trouw, vaak zelfs wekelijks, verschijnen. We hebben altijd rekening gehouden met hun feedback op onze keuken, en dat blijft ook zo."
Op gebied van de kernwaarden die Verso Café zo speciaal maken, blijkt de naadloze opvolging alvast gegarandeerd. Joris laat zich immers liefst inspireren door verse seizoensproducten, die hij graag in hun eigenheid respecteert. "De gerechten moeten verrassend en verfijnd zijn, maar ze moeten ook nog wel herkenbaar en betaalbaar blijven", vertelt de jonge chef. De kaart is bovendien nog steeds toegespitst op de lunch en bekende tapaformule tijdens de namiddag, wat van Verso Café een geliefkoosde plek maakt voor zakenmensen, shoppers en zij die de kunst van het aperitieven als geen ander verstaan.
"We zullen onze kaart en service altijd zo opvatten dat we onze gasten snel kunnen bedienen wanneer ze enkel een korte lunchpauze bij ons willen doorbrengen", vertelt Tobias. "Maar we merken ook dat steeds meer mensen graag wat uitgebreider de tijd nemen. Ze starten met een gerechtje 'to share' en kiezen daarna een hoofdgerecht. Dat is al geen snelle hap meer tijdens het shoppen, het wordt dan echt een gastronomische ervaring."
Wat Verso Café nog steeds uniek maakt, is dat de prijs-kwaliteitverhouding uitzonderlijk gunstig blijft. "We willen gasten hier altijd naar buiten laten gaan met het fijne gevoel dat ze meer hebben gekregen dan ze misschien hadden verwacht", vat Tobias het mooi samen. En om dat effect keer op keer te blijven bereiken, is die vernieuwing belangrijk. "We hebben heel veel goede ideeën, en Joris komt ook met veel energie en een frisse kijk aan boord", vertelt Tobias nog. "Belangrijk is nu dat we de tijd nemen om al die inspiratie om te zetten naar een mooi nieuw hoofdstuk in ons verhaal!"